Onze zomerreis van 2019

Onze zomerreis naar Kalush is achter de rug. Het weer was zéér wisselvallig met veel regen tot gevolg. Dat heeft ons echter niet tegengehouden om ons humanitair werk te kunnen verrichten. Het is de Heer die ons de moed en de kracht geeft om dit belangrijk werk te doen.

We zijn drie dagen op het kantoor geweest in het revalidatiecentrum waar we ongeveer 185 gezinnen hebben mogen ontvangen. We hebben naar hun noden geluisterd en de giften overhandigd die ze van hun donoren hier in België hebben gekregen. Het geld dat zij krijgen dient om voedsel aan te kopen. Zij ontvangen de hulp op basis van kastickets van de vorige periode. De mensen die hun financiële hulp komen afhalen kunnen gratis kleding en schoenen uitzoeken dat we uit België hebben meegenomen. Als er extra noden zijn zoals pampers, linnengoed, meubilair, gasaansluiting of herstellingswerken in hun woning, dan krijgen zij extra financiële hulp van onze vzw ISKRA. Dit wordt geregeld met de sociale dienst van de stad Kalush. Vzw ISKRA geeft de sociale dienst het bedrag en zij begeleiden dan de personen en zorgen dat de werken uitgevoerd worden. Nadat de werken of de aankopen gebeurd zijn, bezorgen ze de vzw ISKRA de facturen. Op onze volgende afreis naar Kalush gaan we dan zelf de renovatiewerken inspecteren.

“De Zonnekinderen” van het revalidatiecentrum zijn in de zomer op kamp geweest in de bergen. Deze vakantie voor “De Zonnekinderen” zijn mogelijk dankzij de ondersteuning van vzw ISKRA. Zo hebben 90 Zonnekinderen, samen met de moeders, 10 dagen kunnen genieten van het kamp in de gezonde berglucht. De moeders gaan mee als begeleiders en zorgen op het kamp voor hun kinderen.

 

Actie revalidatiecentrum “De Zonnekinderen”

We willen voor de invalide kinderen een minibus aankopen met een rolstoellift. Deze is nodig om “De Zonnekinderen” elke dag te kunnen gaan ophalen bij hun thuis zodat ze naar het revalidatiecentrum kunnen komen. Vele Zonnekinderen komen nu te voet, of in een rolstoel of met de bus naar het revalidatiecentrum. Sommige Zonnekinderen moeten gedragen worden door de moeder. De minibus zou voor de moeders een zeer grote hulp zijn vooral in de winter als er veel sneeuw ligt. We hebben zicht op tweedehands bussen. We willen jullie aanmoedigen om een gift hiervoor te geven.